RSS
In de vroege ochtend van zondag 27 maart gaat de klok een uur vooruit, van winter- naar zomertijd. De komende periode is daardoor de kans op een wildaanrijding groter. Veel verplaatsingen van o.a. reeën, herten en wilde zwijnen vallen precies samen met de ochtend- en avondspits in het verkeer. Dieren kennen geen winter- of zomertijd, dat is iets van mensen. In het wild levende dieren hebben alleen hun biologische klok en moeten de komende periode wennen en hun activiteiten aanpassen op het nieuw...
Lees meer...
Vandaag in PZC: SWN biedt een betere regeling aan om aangereden wild uit zijn lijden te helpen.Onnodig dierenleed kan vermeden worden als ook Zeeland zich aansluit bij de landelijke werkwijze van de Stichting Wildaanrijdingen Nederland (SWN). Dat zegt voorzitter Gijs van Aardenne naar aanleiding van het incident met een gewonde vos in Zeeuws-Vlaanderen. Een inwoner van Spui was zondag uren op zoek naar iemand die het dier uit zijn lijden kon verlossen.De SWN heeft onder meer met de wegbeheerders...
Lees meer...
Zojuist is er contact geweest tussen de redactie PZC en SWN met betrekking tot een vandaag gepubliceerd artikel. PZC gaat een vervolgartikel plaatsen waarin ruimte voor uitleg van de problematiek en actuele stand van zaken in de provincie Zeeland.
Lees meer...
Kleine bijdrage SWN in een artikel Volkskrant, gistermiddag ruim interview en aandacht voor de problematiek door Peter Gorseman in het radioprogramma 'Aan Tafel'.
Lees meer...
Vandaag zijn onze vrijwilligers aanwezig op de 49e Reewildbeheer tentoonstelling te Exel om geïnteresseerden te informeren over aanrijdingen en calamiteiten met in het wild levende dieren. Zij ontvangen u graag van 10:00-17:00 uur in Restaurant de 'Exelse Molen', Oude Lochemseweg 4 te Exel.
Lees meer...
Vandaag geweldig ontvangen tijdens een constructief werkbezoek aan Reeopvang Westerwolde. Dit op initatief van de lokale Stichting Wildaanrijdingen Groningen (SWG).
Lees meer...
Vanaf vanavond 18:00 uur is het landelijk vervoersverbod n.a.v. de geconstateerde AI H5N8 te Oudewater ingetrokken. Buiten de 10 km zone is vervoer weer toegestaan.
Lees meer...
Ons bereiken momenteel veel vragen hoe om te gaan met de adequate afhandeling van aangereden dieren in Nederland door de acute situatie m.b.t. de geconstateerde vogelgriep in Oudewater.
Lees meer...
Page 4 of 4 First 123[4] NextLast

Stichting Wildaanrijdingen Nederland

Hofsemolenweg 8

8171PM Vaassen

info@wildaanrijding.nl

©2019 Stichting Wildaanrijdingen Nederland

Powered by Natuurlijk!